čtvrtek 5. června 2014

Škola v přírodě - den čtvrtý

Předposlední den byl ve znamení "cesty za pokladem". Čtyřčlenná družstva (Čtyřlístek, Žluťásci, Mušketýři, Hasiči a Hadice ) byla složená z dětí různých tříd, kdy nejstarší se stal velitelem, zodpovědným za ostatní. V článku jsou fotky pouze skupiny "Mušketýrů" (fotograf a autor článku jako doprovod), ale ve webových albech budou k dispozici i fotky z ostatních družstev)

Cesta byla značená fáborky a k získání pokladu bylo nutné splnit několik náročných úkolů, jako skládání puzzle, sportovní výkony, znalostní test a také společné stavění pagody. Mušketýři zvládli právě pagodu ze všeho nejlépe, asi díky zvolenému bojovému pokřiku "Jeden za všechny, všichni za jednoho".


Po ulovení (a snědení) sladkého pokladu byl čas na hraní, zpívání a opékání buřtů

A závěr večera patřil medailím a diplomům, které si všichni opravdu zasloužili. Děkujeme Hance Čápové za zorganizování letošní školy v přírodě a všem účastníkům za výbornou náladu po celou dobu pobytu :). 

Poslední společné foto a zítra už balíme a jedeme domů. Moc jsme si to užili. 

středa 4. června 2014

Škola v přírodě - den třetí

Dopoledne bylo věnované zprávám domů. Někomu to šlo rychle, někdo potřeboval trochu pomoct, ale všichni své pohledy z Karlštejna napsaly. 

Místní hasiči nás pozvali na návštěvu a ukázali nám, co všechno ke své práci potřebují. Vyzkoušeli jsme si i helmy a mohli jsme si vlézt dovnitř do aut. 


Obratnost a rychlost, kterou hasiči a záchranáři potřebují, si děti vyzkoušely v praxi na hřišti.

úterý 3. června 2014

Škola v přírodě - den druhý


Největší událostí druhého dne byl výlet na Karlštejn. Po sladkém obědě - buchtičky s krémem - a popoledním odpočinku jsme se vydali vlakem přes Zadní Třebáň. Mraky vypadaly trochu zamračeně, ale v batůžcích nechyběly pláštěnky. 
Ve stanici Karlštejn jsme nejdřív museli přejít most přes řeku Berounku a potom už jsme začali stoupat do kopce. Za chvíli už jsme uviděli typickou siluetu hradu s modrými střechami. Cestu jsme proložili občerstvovacími a nakupovacími zastávkami. 
Všechny děti statečně vyšly až skoro nahoru, hrad si zvenku pořádně prohlédly a po večeři (guláš s knedlíkem) namalovaly moc krásné obrázky, za které si vysoutěžily sladkou odměnu. 



pondělí 2. června 2014

Škola v přírodě - den první

Letošní škola v přírodě byla naplánovaná do Řevnic. Z Poděbrad jsme odjeli vlakem, s přestupem v Praze. Cesta vlakem proběhla bez problémů. 

Po rozdělení do pokojů jsme se šli naobědvat. K obědu byla čočková polévka, kuře a brambory. Po obědě a hodince klidu na pokojích jsme vyrazili prozkoumat okolí. 
Kousek od hotelu jsme objevili úžasné hřiště, kde se děti vyřádily. Sem se určitě ještě podíváme. 

Ještě jsme tady v klidu posvačili a vydali se do kopce k lesnímu divadlu. Cestou jsme stihli najít i malý poklad a proběhnout se po louce.